Dit blogartikel is geschreven door het Wissel-team door Klantenservice Wissel.nl

Cadeaubon verlopen?

02 dec. 2015
Cadeaubon verlopen?

Steeds meer mensen weten wissel.nl te vinden en krijgen via ons formulier een vrijblijvend bod op hun cadeaubonnen. Dat gaat heel eenvoudig: merk, saldo en de geldigheid invullen en op basis van deze informatie krijgen ze van ons binnen enkele uren reactie.

Tijdens de Waanzinnige Wissel Weken kopen we in onder extra gunstige voorwaarden: we bieden tijdelijk 75-80% voor alle cadeaukaarten van de 150 bekende merken. Belangrijke voorwaarde: de kaart of bon moet nog minimaal 6 maanden te besteden zijn! In de praktijk hebben we nu al een aantal keer meegemaakt dat klanten aangeven dat hun kadobon langer dan een half jaar geldig is, en dat we bij ontvangst helaas moeten vaststellen dat dit niet het geval is.

Saldo en geldigheid van je cadeaubon checken

Veel mensen denken dat hun kaart  nog geldig is, terwijl deze - soms al enige jaren geleden! - is verlopen. Hoe kom je erachter hoe lang je cadeaubon nog geldig is?

ICI Paris XL cadeaucheque: helaas al in 2008 verlopen
ICI Paris XL cadeaucheque: helaas al in 2008 verlopen

Staat is op je bon alléén een uitgiftedatum, dan is deze 'wettelijk vijf jaar geldig'. De meeste bonnen worden echter sinds 2010 uitgegeven in de vorm van een plastic cadeaukaart. Deze kaarten worden bij aankoop aan de kassa geactiveerd, maar de 'activatiedatum' is vervolgens niet zichtbaar op de kaart zelf. Ontvangers van de cadeaukaart hebben daarom vaak geen idee tot wanneer hun geschenk te besteden is!

Bioscoopbon: ondanks de gehavende staat nog altijd goed voor een avondje film kijken! 
Ondanks de ietwat gehavende staat is bioscoopbon nog altijd goed voor een gezellig avondje film kijken!

Hoe check je het saldo en de geldigheid van je cadeaukaart?

Op meer dan 90% van de cadeaukaarten staat de website(pagina) waarop je het saldo en de geldigheid van je cadeaubon kunt controleren. In de meeste gevallen hoef je alleen het cadeaukaartnummer in te vullen.

Bedrijven die cadeaubonnen uitgeven, verdienen flink aan consumenten die de bonnen niet verzilveren: elk jaar verspillen consumenten voor ongeveer €5 miljoen aan cadeaubonnen. Cadeaubonnen mogen niet beperkt houdbaar zijn, stelt de Consumentenbond. De bon is tenslotte betaald.

Ontvang een herinnering als je cadeaubon dreigt te verlopen

Heb je op de saldocheck-pagina van jouw cadeaukaart de geldigheid gecheckt en is deze nog geldig? Mooi! Ben je tóch bang dat je de kaart vergeet en dat deze (weer) in de keukenla verdwijnt? Meld je cadeaubonnen dan aan voor een 'cadeaubon verloopdatum herinnering' via het formulier op onze website.