Menu
0

Cadeaubon cashen

Gepost door Arend Zwaneveld op

Hartstikke leuk, zo’n bon voor je verjaardag. Maar soms komt cash geld even beter uit. Via de start-up Wissel.nl kun je ongewenste cadeaubonnen verzilveren, of juist met korting als tweedehands bon kopen.

Door Danielle Scheffer - Twinkle DIGITAL COMMERCE magazine - augustus 2016 'Nieuw in de markt'


Mede-initiator en commercieel directeur Martijn Terbruggen startte samen met Arend Zwaneveld in februari 2016 webshop Wissel.nl met een voorraad tweedehands cadeaubonnen.

Tot nu toe hebben de eigenaren veel aandacht besteed aan het testen van de inleverbereidheid van klanten en aan het onderzoeken hoeveel korting
nodig is om bonnen te kunnen doorverkopen. "Dagelijks worden we in onze overtuiging bevestigd door tevreden kopers en verkopers. We voorzien duidelijk in een behoefte.

Daarnaast lossen we het probleem op van een gebrek aan vertrouwen in peer-to-peer
marktplaatsen door te fungeren als “handelshuis”", zegt Terbruggen. Het aantal herhaalaankopen is groot; 55 procent van de klanten heeft meer dan twee keer binnen
drie maanden een bon gekocht en 22 procent heeft binnen een halfjaar meerdere keren cadeaubonnen ingeleverd.

Terbruggen maakt voor zijn marketing gebruik van een scala aan middelen en kanalen: seo, emailmarketing, affiliate marketing, social media, evenementen, sportmarketing, regionale tv en radio, free publicity en AdWords.

Plannen voor de toekomst zijn er volop: de heren werken naast grotere naamsbekendheid aan de digitalisering van de inname en verkoop van de bonnen. Ze willen een intelligent vraag- en aanbodmechanisme introduceren, er moet een app met voordelen voor vaste klanten komen en ze willen het assortiment uitbreiden met reischeques, flyer miles en vliegvouchers.


Deel dit bericht← Eerdere berichten Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op, reacties dienen voor publicatie eerst door wissel.nl te worden goedgekeurd.