door Klantenservice Wissel.nl

Wanneer is een cadeaubon een cadeaubon?

17 feb. 2016

Wanneer is een cadeaubon een cadeaubon?

17 feb. 2016

Wij komen de meest uiteenlopende cadeaubonnen tegen én "dingen" die op cadeaubonnen lijken. Wat denk je van een Luxury Hotel Cadeaukaart of een Sauna entree voor een van de bekende Nederlandse saunabedrijven. 

Met dit soort producten lijkt het alsof je een flinke waarde te pakken hebt maar in de praktijk valt dat vaak erg tegen. De Luxury Hotel Cadeaukaart ontvang je bijna voor niets bij Etos en tóch staat er een indrukwekkend bedrag op de kaart van 185,00 Euro. Op de website staan erg leuke hotels en mooie aanbiedingen van ongeveer 370,00 Euro. Na enig zoeken wordt het concept duidelijk: de 2de persoon mag gratis mee. Op dat moment is het een kortingsactie en duidelijk geen cadeaukaart.

Wat is korting
"Een kortingsbon ten waarde van 185 euro? Probeer het er maar eens voor te krijgen!

Ook sauna-entree cadeaukaarten vertegenwoordigen een gratis entree, maar je kan er géén andere producten mee afrekenen. In de praktijk is het vaak niet heel ingewikkeld om via andere kanalen aan zo'n (deels) gratis entreebewijs te komen. Ook hier geldt: prachtige kortingsactie maar geen cadeaubon!

Een kortingsactie voor de 2e persoon gratis is geen cadeaubon Een sympatieke kortingsactie. Maar zouden we deze 'waardecheque' ook voor geld kunnen verkopen in onze webshop? Bestudering van de voorwaarden maakt het onderscheid met een échte cadeaubon nog groter: "Looptijd: deze waardecheque is geldig t/m 18 december 2015 en is niet geldig in de Herfstvakantie. De actie is niet geldig i.c.m. andere acties en arrangementen."

Om vertroebeling van ons concept te voorkomen kijken wij kritisch naar de bonnen die ons worden aangeboden. Een cadeaubon wordt in principe alleen dán ingekocht en bij ons in de webshop te koop aangeboden, als je er daadwerkelijk zónder beperkende voorwaarden (zoals bijvoorbeeld een minimaal bestedingsbedrag) mee kunt afrekenen én als de cadeaubon geldig is voor het totale assortiment

Wij hebben inmiddels ook producten op voorraad waarvan je kunt twijfelen of het echte cadeaubonnen zijn. Deze passen in de categorie "cadeauboxen"/belevenissen" zoals Gift for you - Gift for 2 en Bongo. Wel degelijk beperkingen qua inleverpunten, geldigheid en assortiment keuze. Vandaar dat wij deze met hoge korting aanbieden in de categorie "Beste Deals".