Dit blogartikel is geschreven door het Wissel-team door Klantenservice Wissel.nl

Een GiftForYou cadeaubon inwisselen? Zo doe je dat!

29 aug. 2023
Een GiftForYou cadeaubon inwisselen? Zo doe je dat!

Heb je een GiftForYou cadeaubon ontvangen, maar zit er niks tussen voor jou in het aanbod belevenissen van GiftForYou? Dan heeft Wissel.nl voor jou een mooie oplossing! Je kan je GiftForYou namelijk inwisselen voor geld, of omruilen voor een andere cadeaubon waar je wél wat aan hebt.

Helaas is het niet mogelijk om de GiftForYou rechtstreeks in te wisselen via ons inwisselformulier, maar je kan hem via GiftForYou eerst omzetten naar een cadeaubon die je wél rechtstreeks kan omwisselen. Hoe je dat precies doet? We leggen het je hieronder uit! Het kost slechts een paar minuten om te regelen – en dan heb je dezelfde dag nog ofwel het geld op je rekening staan, of een spiksplinternieuwe cadeaubon in je mailbox ontvangen.

Heb je je GiftForYou al geregistreerd en in je account staan? Ga dan direct naar stap 3.


Stap 1 – Registreer je GiftForYou

Als eerste moet je je GiftForYou cadeaubon registreren. Dat doe je via deze link (of klik op de website van GiftForYou op de knop ‘Ik heb een GiftForYou’, rechtsbovenaan in het scherm).

Om je GiftForYou te registeren heb je de vouchercode en pincode nodig. In de afbeelding hieronder kun je zien waar je deze nummers kunt vinden, voor zowel een digitale bon als een fysieke bon. Vul de gegevens in op dit scherm en klik op ‘Registreren’.

Afbeelding van waar je de vouchercode en pincode van jouw GiftForYou cadeaubon kunt vinden


Stap 2 - Maak een account aan bij GiftForYou

Wanneer je de vouchercode en pincode van je GiftForYou hebt ingevuld word je gevraagd een account aan te maken, als je die niet al hebt. Let op: om een account aan te maken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Vul je gegevens in en ga verder.

Screenshot van het scherm om een account aan te maken bij GiftForYou


Stap 3 – Zet je GiftForYou om naar een Klus Cadeau

Wanneer je je account hebt aangemaakt kom je op de landingspagina van je account terecht. Ga vanuit dit scherm via het linkermenu naar ‘Mijn tegoed’ – hier zie je een overzicht van je geregistreerde GiftForYou cadeaubonnen. Klik vervolgens op de knop rechtsboven (‘Mijn €xxx gebruiken en een GiftForYou kiezen’)

Screenshot van het 'Mijn tegoed' scherm in je account bij GiftForYou. De link naar dit scherm is gehighlight, alsook de knop de gaat naar het scherm waarop je je cadeau kiest.

Je komt vervolgens op een scherm met het aanbod van GiftForYou. Kies ‘Cadeaukaarten’. NB. Je kan ook rechtstreeks naar het Cadeaukaarten-scherm via deze link.

Screenshot van het scherm bij GiftForYou waar je je cadeau kunt kiezen. De knop 'cadeaukaarten' is gehighlight.

Kies uit het aanbod cadeaukaarten een Klus Cadeau. Wij adviseren deze cadeaukaart te selecteren omdat:

  1. Je deze direct digitaal kunt ontvangen – wat betekent dat je hem ook gelijk kunt inwisselen bij ons.
  2. Van de digitale cadeaukaarten waar je uit kunt kiezen bij GiftForYou bieden wij op de Klus Cadeau het meeste in geld of tegoed.

Selecteer het bedrag die je wilt (de waarde van je GiftForYou tegoed), en klik op ‘bestellen’.

Screenshot van de productpagina van Klus Cadeau bij GiftForYou. De 'Bestellen' knop is gehighlight.

Let op: selecteer tijdens het bestelproces ‘Digitaal cadeau’, dan ontvang je je nieuwe bon digitaal in je mailbox.

Screenshot van het bestelproces van een Klus Cadeau bij GiftForYou. Er zijn twee opties: 'Fysiek cadeau' of 'Digitaal' cadeau'. 'Digitaal cadeau' is aangevinkt en uitgelicht.

Klik op ‘Doorgaan’. Let op: zorg ervoor dat je bij Betaalmethode aanvinkt dat je met je GiftForYou tegoed wilt betalen. Vergeet ook niet de algemene voorwaarden te accepteren.

Screenshot uit het bestelproces bij GiftForYou. De optie om het tegoed van je GiftForYou cadeaubon te gebruiken voor de betaling is aangevinkt.

Wanneer je de bestelling hebt afgerond ontvang je eerst een bevestigingsmail van GiftForYou, en daarna een mail met je nieuwe Klus Cadeau.


Stap 4 – Wissel je Klus Cadeau om bij Wissel.nl

Nu heb je een cadeaubon die je wél direct bij ons kunt inwisselen! Ga naar het inwisselformulier op onze website, en selecteer Klus Cadeau.

Screenshot van het inwisselformulier bij Wissel.nl. Bij de keuze van het merk is Klus Cadeau geselecteerd.

Vul vervolgens de waarde in van je Klus Cadeau, en je naam en emailadres. Klik daarna op ‘doe mij een bod!’ Op het volgende scherm kun je kiezen of je je Klus Cadeau wilt inwisselen voor geld (uitbetaald op je rekening), of omruilen naar tegoed van een ander merk (keuze uit Bol.com, Wehkamp, Zalando, Etos, Gall & Gall of een Podium Cadeaukaart). Vul als laatste je gegevens in en klik op ‘Ja, ik wil inwisselen!’ om ons bod te accepteren.

Nu moeten wij nog de gegevens van jouw Klus Cadeau ontvangen. Wij betalen pas uit na ontvangst van deze gegevens. Je hebt de kaartnummer en pincode nodig, die vind je in de PDF die je als bijlage in de mail van GiftForYou hebt ontvangen.

Afbeelding waarin getoond wordt waar het kaartnummer en pincode van de Klus Cadeau te vinden zijn, en waar die in het inwisselformulier ingevuld moeten worden.


Stap 5 – Uitbetaling

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol je GiftForYou/Klus Cadeau omgewisseld! Heb je dit vóór 15:00 gedaan? Dan garanderen wij dezelfde dag nog het geld op je rekening, of het nieuwe tegoed in je mailbox – ook in het weekend!


Vragen?

Is er iets niet helemaal duidelijk, of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. We staan 7 dagen per week voor je klaar! Per email kun je ons van 08:00 – 21:00 bereiken, en telefonisch tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag).