Dit blogartikel is geschreven door het Wissel-team door Klantenservice Wissel.nl

Een Wonderbox cadeaubon inwisselen? Zo doe je dat!

29 aug. 2023
Een Wonderbox cadeaubon inwisselen? Zo doe je dat!

Een Wonderbox kan een leuk cadeau zijn, maar is niet voor iedereen weggelegd. Heb jij een Wonderbox cadeaubon gekregen, maar zit er niks leuks voor jou tussen bij hun aanbod? Dan heeft Wissel.nl voor jou een mooie oplossing! Je kan je Wonderbox namelijk inwisselen voor geld, of omruilen voor een andere cadeaubon waar je wél wat aan hebt.

Helaas is het niet mogelijk om een Wonderbox cadeaubon rechtstreeks in te wisselen via ons inwisselformulier, maar je kan hem via Wonderbox.nl eerst omzetten naar een cadeaubon die je wél rechtstreeks kan omwisselen. Hoe je dat precies doet? We leggen het je hieronder uit! Het kost slechts een paar minuten om te regelen – en dan heb je dezelfde dag nog ofwel het geld op je rekening staan, of een spiksplinternieuwe cadeaubon in je mailbox ontvangen.

Heb je je Wonderbox al geregistreerd en in je account staan? Ga dan direct naar stap 3.


Stap 1 – Registreer je Wonderbox

Als eerste moet je je Wonderbox cadeaubon registreren. Dat doe je via deze link (of klik op de website van Wonderbox op de knop ‘Ik heb een Wonderbox’, rechtsbovenaan in het scherm).

Om je Wonderbox te registeren heb je de vouchercode en pincode nodig. In de afbeelding hieronder kun je zien waar je deze nummers kunt vinden, voor zowel een digitale bon als een fysieke bon. Vul de gegevens in op dit scherm en klik op ‘Registreren’.

Afbeelding van waar je de vouchercode en pincode van jouw Wonderbox cadeaubon kunt vinden

Stap 2 - Maak een account aan bij Wonderbox

Wanneer je de vouchercode en pincode van je Wonderbox hebt ingevuld word je gevraagd een account aan te maken, als je die niet al hebt. Let op: om een account aan te maken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Vul je gegevens in en ga verder.


Stap 3 – Zet je Wonderbox om naar een Klus Cadeau

Wanneer je je account hebt aangemaakt kom je op de landingspagina van je account terecht. Ga vanuit dit scherm via het linkermenu naar ‘Mijn tegoed’ – hier zie je een overzicht van je geregistreerde Wonderbox cadeaubonnen. Klik vervolgens op de knop rechtsboven (‘Mijn €xxx gebruiken en een Wonderbox kiezen’).

Screenshot van het 'Mijn tegoed' scherm in je account bij Wonderbox. De link naar dit scherm is gehighlight, alsook de knop de gaat naar het scherm waarop je je cadeau kiest.

Je komt vervolgens op een scherm met het aanbod van Wonderbox. Kies ‘Cadeaukaarten’. NB. Je kan ook rechtstreeks naar het Cadeaukaarten-scherm via deze link.

Kies uit het aanbod cadeaukaarten een Klus Cadeau. Wij adviseren deze cadeaukaart te selecteren omdat:

  1. Je deze direct digitaal kunt ontvangen – wat betekent dat je hem ook gelijk kunt inwisselen bij ons.
  2. Van de digitale cadeaukaarten waar je uit kunt kiezen bij Wonderbox bieden wij op de Klus Cadeau het meeste in geld of tegoed.

Selecteer het bedrag die je wilt (de waarde van je Wonderbox tegoed), en klik op ‘bestellen’.

Screenshot van de productpagina van Klus Cadeau bij Wonderbox. De 'Bestellen' knop is gehighlight.

Let op: selecteer tijdens het bestelproces ‘Digitaal cadeau’, dan ontvang je je nieuwe bon digitaal in je mailbox.

Klik op ‘Doorgaan’. Let op: zorg ervoor dat je bij Betaalmethode aanvinkt dat je met je Wonderbox tegoed wilt betalen. Vergeet ook niet de algemene voorwaarden te accepteren.

Wanneer je de bestelling hebt afgerond ontvang je eerst een bevestigingsmail van Wonderbox, en daarna een mail met je nieuwe Klus Cadeau.


Stap 4 – Wissel je Klus Cadeau om bij Wissel.nl

Nu heb je een cadeaubon die je wél direct bij ons kunt inwisselen! Ga naar het inwisselformulier op onze website, en selecteer Klus Cadeau.

Screenshot van het inwisselformulier bij Wissel.nl. Bij de keuze van het merk is Klus Cadeau geselecteerd.

Vul vervolgens de waarde in van je Klus Cadeau, en je naam en emailadres. Klik daarna op ‘doe mij een bod!’ Op het volgende scherm kun je kiezen of je je Klus Cadeau wilt inwisselen voor geld (uitbetaald op je rekening), of omruilen naar tegoed van een ander merk (keuze uit Bol.com, Wehkamp, Zalando, Etos, Gall & Gall of een Podium Cadeaukaart). Vul als laatste je gegevens in en klik op ‘Ja, ik wil inwisselen!’ om ons bod te accepteren.

Nu moeten wij nog de gegevens van jouw Klus Cadeau ontvangen. Wij betalen pas uit na ontvangst van deze gegevens. Je hebt de kaartnummer en pincode nodig, die vind je in de PDF die je als bijlage in de mail van Wonderbox hebt ontvangen.

Afbeelding waarin getoond wordt waar het kaartnummer en pincode van de Klus Cadeau te vinden zijn, en waar die in het inwisselformulier ingevuld moeten worden.


Stap 5 – Uitbetaling

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol je Wonderbox/Klus Cadeau omgewisseld! Heb je dit vóór 15:00 gedaan? Dan garanderen wij dezelfde dag nog het geld op je rekening, of het nieuwe tegoed in je mailbox – ook in het weekend!


Vragen?

Is er iets niet helemaal duidelijk, of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. We staan 7 dagen per week voor je klaar! Per email kun je ons van 08:00 – 21:00 bereiken, en telefonisch tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag).