Dit blogartikel is geschreven door het Wissel-team door Klantenservice Wissel.nl

Een Tintelingen cadeaubon of keuzecadeau inwisselen voor geld? Zo doe je dat!

11 dec. 2023
Een Tintelingen cadeaubon of keuzecadeau inwisselen voor geld? Zo doe je dat!

Heb je een Tintelingen cadeaubon of keuzecadeau van je werkgever ontvangen, maar heb je liever gewoon geld? Dat snappen we bij Wissel heel goed! Daarom bieden wij een mooie oplossing voor als jij met een ongewenste Tintelingen cadeaubon of geschenk zit. Je kan deze namelijk bij ons inwisselen voor geld! Dan kun je helemaal zelf bepalen waar je het ‘cadeau’ van je werkgever aan wilt uitgeven.

Cadeaubonnen die wij innemen verkopen we met korting in onze webshop. Omdat een Tinteling cadeaubon of keuzecadeau gekoppeld is aan een persoon (waardoor wij hem niet meer kunnen doorverkopen) is het helaas niet mogelijk om deze rechtstreeks in te wisselen via ons inwisselformulier. Echter kun je hem via Mijn Tinteling eerst omzetten naar een cadeaubon die je wél rechtstreeks bij ons kunt omwisselen. Hoe je dat precies doet? We leggen het je hieronder uit! Het kost slechts een paar minuten om te regelen – en dan heb je dezelfde dag nog het geld op je rekening staan.

Stap 1 – Log in op de Tintelingen webshop

Om toegang te krijgen tot de Mijn Tinteling webshop heb je een inlogcode en een wachtwoord nodig. Indien je het Tintelingen geschenk digitaal hebt ontvangen van je werkgever staan deze gegevens in je email. Bij een fysieke Tintelingen cadeau staan deze gegevens in de kaart die je hebt ontvangen.

Let op: vaak heeft je werkgever met Tintelingen een geldigheidsduur afgesproken voor het cadeau. Check hiervoor de informatie die je hebt ontvangen in je mail ofwel de fysieke kaart. Mocht de geldigheidsperiode al zijn verstreken, dan kun je niks bestellen in de Mijn Tinteling webshop – dus ook geen cadeaubon om vervolgens bij ons in te wisselen voor geld. In dit geval kun je natuurlijk je werkgever benaderen of ze nog iets voor je kunnen betekenen zodat je alsnog gebruik kunt maken van je cadeau.

Log in bij Tintelingen met je persoonlijke inlogcode en wachtwoord

Stap 2 – Bestel in de Tintelingen webshop een Bol.com, Coolblue of Bijenkorf cadeaubon

Wanneer je eenmaal toegang hebt tot de Tintelingen webshop, dan kun je daar een cadeaubon bestellen. Wij raden aan een cadeaubon van Bol.com, Coolblue of Bijenkorf te kiezen. Dit zijn namelijk digitale cadeaubonnen, wat betekent dat je na het bestellen de cadeauboncodes direct in je mailbox ontvangt – en die dus gelijk bij Wissel.nl kunt omwisselen voor geld. 

Selecteer de gewenste waarde van de cadeaubon, en klik op ‘bestellen’.

Stap 3 – Activeer je nieuwe cadeaubon

Vóórdat je je nieuwe cadeaubon kunt inwisselen bij Wissel.nl moet je hem activeren. Het is belangrijk dat je dit doet, anders kunnen wij er helaas niets mee! Activeren is heel simpel, je hebt namelijk in je mail van Tintelingen een activatielink ontvangen. Klik hierop, en er verschijnt in beeld dat het activeren gelukt is. Nu kun je de nieuwe bon inwisselen voor geld bij Wissel.nl

Stap 4 – Wissel je nieuwe cadeaubon bij Wissel.nl

Nadat je je nieuwe cadeaubon hebt geactiveerd ga je naar het inwisselformulier op onze website. Selecteer het merk van de cadeaubon die je hebt besteld bij Tintelingen (in het onderstaande voorbeeld is dit Bol.com).

Selecteer in het inwisselformulier de cadeaubon die je wilt inwisselen

Vul vervolgens de waarde in van je cadeaubon, en je naam en emailadres. Klik daarna op ‘doe mij een bod!’ Op het volgende scherm kun je kiezen of je je cadeaubon wilt inwisselen voor geld (uitbetaald op je rekening), of omruilen naar tegoed van een ander merk. Vul als laatste je gegevens in en klik op ‘Ja, ik wil inwisselen!’ om ons bod te accepteren.

Nu moeten wij nog de gegevens van de cadeaubon ontvangen. Wij betalen pas uit na ontvangst van deze gegevens. Je hebt altijd een kaartnummer nodig en voor sommige merken ook een pincode. Deze gegevens vind je in de mail die je van Tintelingen hebt ontvangen.

Stap 4 – Uitbetaling

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol je Tinteling omgewisseld voor geld! Heb je dit vóór 15:00 gedaan? Dan garanderen wij dezelfde dag nog het geld op je rekening – ook in het weekend!

Andere (keuze)cadeau via je werkgever ontvangen?

In dit artikel staat omschreven hoe je specifiek een Tinteling cadeau kunt inwisselen voor geld, maar misschien heb je via een andere leverancier een (keuze)cadeau van je werkgever ontvangen. Bijvoorbeeld via Zaakado of Yesty. Vaak kun je deze ook inwisselen voor geld! Bij vrijwel alle leveranciers zijn namelijk cadeaubonnen een optie om te bestellen – en die cadeaubonnen kun je dan bij Wissel.nl weer omzetten naar geld op je rekening.

Vragen?

Is er iets niet helemaal duidelijk, of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. We staan 7 dagen per week voor je klaar! Per email kun je ons van 08:00 – 21:00 bereiken, en telefonisch tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag).