Dit blogartikel is geschreven door het Wissel-team door Emily Simpson

Keuzecadeau met kerst: liever geld dan een geschenk

18 dec. 2023
Keuzecadeau met kerst: liever geld dan een geschenk

Het is weer die tijd van het jaar: kerstbomen worden versierd, winkels worden druk bezocht en kantoren hullen zich in feestelijke sferen. Voor velen betekent dit niet alleen gezelligheid en samenzijn, maar ook het moment waarop werkgevers hun waardering tonen met kerstcadeaus. Een populaire optie voor werkgevers is tegenwoordig een keuzecadeau, zodat werknemers zelf kunnen kiezen wat ze willen ontvangen. Klinkt geweldig, toch? Nou, niet altijd. Soms zit er tussen de artikelen die je kunt bestellen simpelweg niets wat je interessant vindt, of je hebt liever geld zodat je 100% de vrijheid hebt om te bepalen wat je met je kerstbonus doet.

Wat is een keuzecadeau?

Keuzecadeaus zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen bij werkgevers als kerstgeschenk. Het is namelijk best een uitdaging om een cadeau uit te zoeken waar je ál je werkgevers blij mee maakt. Er zijn inmiddels meerdere leveranciers die als kerstgeschenk een zogeheten keuzecadeau aanbieden – onder andere Zaakado, Kerstpakketonline, Tintelingen en Mijn Carrousel. Werknemers krijgen dan toegang tot een online webshop waar ze een bepaald aantal punten te besteden hebben aan allerlei artikelen, variërend van elektronica, huishoudelijke artikelen of cadeaubonnen. Zo kunnen werknemers zelf iets uitkiezen waar ze blij van worden.

Geld: de ultieme keuze

Terwijl sommigen enthousiast worden bij het idee van tastbare cadeaus, geven anderen de voorkeur aan de vrijheid die geldt biedt. Geld stelt je in staat om zelf te bepalen hoe je het best kunt profiteren van je beloning. Of het nu gaat om het afbetalen van rekeningen, sparen voor een langverwachte vakantie of gewoon genieten van wat extra financiële ruimte, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De oplossing: Wissel.nl

Voor degenen die liever cash ontvangen dan een fysiek cadeau, biedt Wissel.nl een uitweg. Wissel.nl maakt het mogelijk om allerlei cadeaubonnen in te wisselen voor contant geld, zodat mensen volledige vrijheid hebben om hun beloning naar eigen wens te besteden. Je kunt een keuzecadeau niet rechtstreeks inwisselen voor geld bij ons, maar je kunt wél eerst met je keuzecadeau een cadeaubon bestellen, en die vervolgens bij ons inwisselen!

Zet je keuzecadeau om naar cash geld

In slechts een paar stappen kun jij genieten van wat extra geld op je rekening:

  1. Log in bij de webshop van jouw keuzecadeau. Hoe je dit doet verschilt per leverancier, maar vaak heb je een toegangscode ontvangen waarmee je kunt inloggen. Heb je een Zaakado of Mijn Carrousel ontvangen? Dan kun je deze stap en stap 2 overslaan en slechts je inlogcode met ons delen via het inwisselformulier. Dan zetten wij zelf jouw keuzecadeau om naar een cadeaubon.
  2. Bestel een cadeaubon. Het verschilt per leverancier welke cadeaubonnen je allemaal kunt bestellen. Wij raden sowieso aan om een digitale cadeaubon te bestellen, want dan ontvang je de bon via email en kun je hem gelijk bij Wissel.nl inwisselen. Je kan ook altijd bij ons inwisselformulier een vrijblijvend bod opvragen om te kijken voor welk merk je het meeste geld krijgt. Let op: bij een Tinteling moet je eerst je ontvangen cadeaubon activeren voor je hem bij ons kunt inwisselen!
  3. Vul bij Wissel.nl het inwisselformulier in. Kies het merk van de cadeaubon die je hebt besteld (of in het geval van Zaakado of Mijn Carrousel die merken), accepteer het bod en vul de benodigde (kaart)gegevens in. Heb je dit vóór 15:00 gedaan? Dan garanderen wij dezelfde dag nog het geld op je rekening – óók in het weekend!

Conclusie

Hoewel keuzecadeaus een goedbedoeld gebaar zijn van je werkgever, hebben sommigen van ons simpelweg de voorkeur voor cash. Gelukkig biedt Wissel.nl de mogelijkheid om je keuzecadeau om te zetten in geld, waardoor je de controle hebt over hoe je je kerstbonus besteedt. Dus, als je liever wat extra financiële ruimte hebt tijdens de feestdagen, overweeg dan de mogelijkheid om je keuzecadeau in te wisselen voor de ultieme vrijheid: geld op je bankrekening.

Vragen?

Is er iets niet helemaal duidelijk, of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. We staan 7 dagen per week voor je klaar! Per email kun je ons van 08:00 – 21:00 bereiken, en telefonisch tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag).