Dit blogartikel is geschreven door het Wissel-team door Klantenservice Wissel.nl

Je oude cadeaubon omruilen voor een Podium Cadeaukaart

23 okt. 2023
Je oude cadeaubon omruilen voor een Podium Cadeaukaart

Ga je regelmatig naar een theatervoorstelling, concert of theaterfestival in Nederland of België? Dan heb je vast al eens gehoord van de Podium Cadeaukaart. Via ons inwisselformulier kun je een oude, ongebruikte cadeaubon binnen enkele minuten omruilen voor een (digitale) Podium Cadeaukaart. Zo heb je toch nog wat aan je oude bon en kun je genieten van een leuk avondje uit! Lees verder hoe het werkt.

Wat is de Podium Cadeaukaart?

De Podium Cadeaukaart is een cadeaubon die je kunt besteden bij meer dan 300 theaters, concertzalen en poppodia in Nederland. Hiermee kun je dus kaartjes voor een theatervoorstelling of concert kopen. Wissel.nl is een trotse partner van de Podium Cadeaukaart, waardoor wij jou een gloednieuwe digitale Podium Cadeaukaart kunnen bieden voor jouw ongebruikte cadeaubon.

Waar kan ik de Podium Cadeaukaart besteden?

Op de website van de Podium Cadeaukaart kun je vinden waar je de Podium Cadeaukaart kunt verzilveren. Kijk snel op deze pagina of jouw poppodium, concertgebouw, stadsschouwburg of theaterfestival naar keuze de Podium Cadeaukaart accepteert. Je kan hem ook online uitgeven bij Eventim.nl of De Nationale Theaterkassa.

Woon je in België? Ook dan heb je wat aan de Podium Cadeaukaart! Op deze pagina kun je vinden waar in België je er gebruik van kunt maken.

Hoe werkt het omruilen?

Het omruilen van een cadeaubon is supersnel en makkelijk! Binnen 5 minuten heb je je Podium Cadeaukaart in je mailbox.

 1. Ga naar ons inwisselformulier.
 2. Selecteer het merk van de cadeaubon die je wilt inwisselen en voer de waarde in.
 3. Op het volgende scherm wordt ons bod voor jouw cadeaubon getoond. Selecteer hier Podium Cadeaukaart als de gewenste bon waarvoor je wilt ruilen.
 4. Voer vervolgens de benodigde kaartinformatie in.
 5. Na ontvangst en controle van de ingevoerde gegevens sturen wij je een mail met je nieuwe (digitale) cadeaubon. Je kan hem direct gebruiken.
 6. Koop je concert- of theaterkaartje(s) met de Podium Cadeaukaart, en geniet van een mooi avondje uit!

Goed om te weten

Wil je gelijk je nieuwe Podium Cadeaukaart verzilveren? Check dan even de voorwaarden. We hebben hieronder de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

 1. Je koopt je kaartjes voor een concert of theatervoorstelling bij het podium zelf. Op deze pagina met verzilverpunten vind je per locatie of je de Podium Cadeaukaart aan de kassa, online of allebei kunt uitgeven.
 2. De Podium Cadeaukaart heeft naast een kaartnummer ook een veiligheidscode. Deze heb je allebei nodig bij het zilveren.
 3. Wanneer je de Podium Cadeaukaart online verzilvert vul je het kaartnummer en de veiligheidscode vaak aan het eind van het bestelproces in, bij het kiezen van je betaalmethode.
 4. Podium Cadeaukaarten zijn niet onbeperkt geldig: vanaf de dag van omruilen is je nieuwe bon 3 jaar geldig.
 5. Voor sommige cadeaukaarten geldt er een nieuwe Europese anti-witwasregel. Hierbij geldt dat er bij een aankoop maximaal €50,- betaald mag worden met deze cadeaukaart. Podium Cadeaukaart valt NIET onder deze EU-regel dus je kan ook aankopen van meer dan €50,- doen.
 6. Controleer het saldo van je Podium Cadeaukaart met de Saldochecker.

Wel een ongebruikte cadeaubon, maar geen theater- of concertganger?

Ga ja niet zo vaak naar een theatervoorstelling of poppodium? Dan hebben we ook voor jou vast een mooie omruil-optie voor je oude cadeaubon! Je kan ook kiezen voor een bon van Bol.com, Zalando, Wehkamp, Etos of Gall & Gall. Of als je liever niet vastzit aan een bepaalde winkel, dan kun je je cadeaubon ook inwisselen voor geld. Het geld staat dan vaak dezelfde dag nog op je rekening.

Vaak is het wel voordeliger om te ruilen voor een cadeaubon van een ander merk – lees hier meer over het omruilen van je cadeaubon.

Heb je nog vragen?

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen – maar als je er niet helemaal uitkomt dan staat onze klantenservice 7 dagen per week voor je klaar. We helpen je graag verder!