Het begint met jouw bon

Wat wil je inwisselen?

Het begint allemaal met jouw bon (of misschien heb je er meerdere!). Vóórdat je ons inwisselformulier in gaat is het handig om alvast het volgende te checken.

Wat is jouw bon waard?


Om jou een bod te kunnen doen moeten we weten wat jouw bon waard is. Op onze saldochecker-pagina vind je links naar saldocheckers waarmee je erachter kunt komen hoeveel geld er op jouw cadeaubon staat.

Nemen we jouw bon in?

De meeste bonnen kunnen wij innemen, maar er zijn uitzonderingen. Om teleurstelling te voorkomen kun je het beste even checken op deze pagina of we jouw bon innemen.

Het inwisselformulier

Vraag om een vrijblijvend bod

Met bovenstaande informatie bij de hand kun je ons om een bod vragen! Dit gaat via het inwisselformulier. Bij de eerste stap vul je in:

  1. Welke bonnen je wilt inleveren (merk en hoeveelheid)
  2. Hoeveel elke bon waard is
  3. Hoe lang je bon(nen) geldig is/zijn

Je hoeft bij deze stap nog géén kaartnummers e.d. in te vullen - dat komt pas nadat je ons bod hebt geaccepteerd.

Snelwissel: snelle uitbetaling gegarandeerd!

De meeste digitale cadeaubonnen kunnen wij snel uitbetalen (zowel geld als tegoed), maar bij merken die gemarkeerd zijn met het snelwissel-symbooltje kunnen wij het garanderen.

Tip: digitale bonnen en fysieke bonnen apart inwisselen

Digitale cadeaubonnen kunnen wij gelijk inwisselen, maar fysieke bonnen moet je per post naar ons opsturen. Wij betalen pas uit wanneer wij bonnen hebben ontvangen, dus bij fysieke bonnen moet je iets langer wachten. Wij kunnen digitale en fysieke bonnen niet apart uitbetalen, dus als je beide typen bonnen hebt kun je ze het beste apart van elkaar inwisselen. Dan heb je in elk geval snel de uitbetaling van je digitale bon(nen) binnen!

Ons bod

De beste aanbieding voor jouw bon(nen)

Nadat jij ingevuld hebt welke bonnen je wilt inwisselen gaan wij voor je aan de slag. In de meeste gevallen krijg je gelijk op het scherm een bod van ons te zien (in geld of in tegoed van een ander merk). In sommige gevallen moeten wij echter een handmatig bod via de mail uitbrengen:

  1. Als de totale waarde van jouw bonnen méér dan 2000 euro bedraagt. Bij deze aanvragen willen wij vaak nog wat meer informatie i.v.m. fraudegevoeligheid.
  2. Combinatie merk en geldigheid: met name bij fysieke bonnen met een korte geldigheid zullen wij een handmatig bod uitbrengen, omdat hiervoor niet makkelijk automatisch een bod te berekenen valt.

Hoe komt een bod tot stand?


Er zijn een aantal factoren waar wij naar kijken bij het uitbrengen van een bod op jouw cadeaubon(nen). Onder andere de populariteit van het merk en de geldigheid van jouw bon. Deze factoren samen bepalen de verkoopbaarheid. Wij zetten namelijk ingenomen bonnen (met korting!) in onze webshop. Hoe zekerder wij zijn dat we een bon snel kunnen doorverkopen, hoe meer wij jou kunnen bieden. Sommige merken verkopen beter dan andere, en zijn voor ons dus meer waard. Ook de geldigheid is hier van belang: voor bonnen met een korte geldigheid hebben wij minder tijd om ze door te verkopen.

Waarom krijg ik niet de volledige waarde terug?

Wij leveren een dienst aan jou, maar die dienst is niet gratis! Wij bieden ingewisselde bonnen door met korting in onze webshop - wij verdienen op de (kleine) marge die overblijft. We doen er uiteraard wel alles aan om die marges zo klein mogelijk te houden, zodat wij je het maximale kunnen bieden voor jouw cadeaubon(nen).

Wat kies jij: je cadeaubon inwisselen voor geld of omruilen voor een ander merk? Maak een keuze

Inwisselen voor geld, of omruilen?

Wij bieden voor de uitbetaling 2 opties aan: inwisselen voor geld, of omruilen voor een cadeaubon van een ander merk. Het is helemaal aan jou wat je liever hebt! Ga je niet akkoord met ons bod? Dan hoef je niks te doen. Even goede vrienden - mocht je je bedenken, dan zien we je graag later een keer terug :-)

Het voordeel van inwisselen voor geld

Het grootste voordeel van je cadeaubon inwisselen voor geld is dat je met geld natuurlijk helemaal vrij bent in hoe je je geld uitgeeft: je zit niet vast aan een bepaalde (web)winkel of een bepaald assortiment.

Het voordeel van omruilen naar een ander merk

De bedragen die wij kunnen bieden als tegoed zijn altijd hoger dan wat wij kunnen bieden in geld. Wanneer je je bon inwisselt voor geld ontvang je gemiddeld 78% van de waarde van je oorspronkelijke bon, maar bij ruilen is dit 90% - en in sommige gevallen kun je zelfs de volledige waarde van je bon ontvangen als een nieuwe cadeaubon!

Naar welke merken kan ik omruilen?

Op dit moment kun je jouw cadeaubon omruilen naar een bon van Bol.com, Zalando, Wehkamp, Etos, Gall & Gall, Podium Cadeaukaart of Thuisbezorgd. Voor iedereen wat wils dus! We willen nog meer partnerships aangaan met andere cadeaubon-uitgevers, dus hopelijk kunnen we jou in de toekomst nóg meer keus aanbieden.

Uitbetaling

Hoera, je bent akkoord!

Nadat je een keuze hebt gemaakt uit inwisselen voor geld of omruilen naar een ander merk hebben we tot slot nog jouw cadeaubonnen nodig. Voor digitale bonnen kun je direct in het inwisselformulier de kaartnummers en eventueel pincodes invullen. Fysieke bonnen zul je per post naar ons moeten opsturen. We betalen pas uit wanneer we alle ingewisselde bonnen ontvangen hebben. Uitbetaling in geld wordt op je rekening gestort, uitbetaling in tegoed van een andere cadeaubon ontvang je via de mail. Je nieuwe code is direct bruikbaar.

Hoe snel krijg ik uitbetaald?

Heb je alleen digitale bonnen ingewisseld? Dan vindt de uitbetaling vaak dezelfde dag nog plaats. Voor fysieke bonnen betalen we uit wanneer we de ingewisselde bonnen ontvangen hebben, dus dit hangt af van de snelheid van de post. Als je zowel digitale als fysieke bonnen in te wisselen hebt kun je die daarom beter apart van elkaar inwisselen - het is helaas niet mogelijk de uitbetaling binnen één aanvraag apart te doen.

Controleren jullie of de ingewisselde bonnen werken?

Er zitten een aantal checks in ons systeem om te controleren of jouw bonnen werken en inderdaad de hoeveelheid saldo hebben die jij ingevuld hebt. Als deze checks een fout opleveren nemen we contact met je op. We kunnen alleen voor werkende bonnen uitbetalen, omdat we alle ingewisselde bonnen weer doorverkopen met korting in onze webshop.