Dit blogartikel is geschreven door het Wissel-team door Klantenservice Wissel.nl

Je cadeaubon inwisselen voor geld... Is dat ondankbaar?

21 nov. 2017

Wij krijgen veel positieve reacties op ons concept. Maar kritische zijn er natuurlijk ook.

Omdat wij dagelijks met mensen spreken die bonnen inwisselen voor geld hebben wij een goed beeld gekregen van de redenen van het inwisselen. Er zit een groot verschil tussen bonnen die recent verkregen zijn en bonnen die al jarenlang in de kast liggen. Wat denk je van de oude Platen- en CD bon die bijna nergens meer te besteden is. Of stoffige restaurant bonnen zelfs nog in Guldens. De persoon weet vaak al lang niet meer wie de bon ooit heeft gegeven en komt er nu ineens achter dat het nog ergens "ligt te liggen".

Wat wij ook vaak tegenkomen zijn bonnen waarmee je slechts een deel van je bedrag kunt betalen. Neem als voorbeeld een cadeaubon voor een weekendjeweg of een restaurant bon. Ga je lekker met z'n tweeën uit eten dan ben je snel 100 - 150 euro kwijt en met een restaurant bon van 25 euro kom je er dan niet. Wanneer je op dat moment krap bij kas zit dan is de keuze om de bon uit te laten betalen al snel gemaakt. Of wat nu als je geen geschikt restaurant in de buurt kunt vinden, simpelweg even geen behoefte hebt om uit eten te gaan.... is het dan ondankbaar dan je de bon inwisselt voor geld? Wij denken van niet!

Ons motto is: verkopen voor ze verlopen!  

Koop je tzt bij ons een andere bon met korting terug dan heb jij die ene bon waarmee je wel kunt doen wat jij wilt en als je het slim dat dan is je "inwisselverlies" zeer beperkt.