Dit blogartikel is geschreven door het Wissel-team door Klantenservice Wissel.nl

Een Yesty cadeaubon inwisselen voor geld? Zo doe je dat!

01 dec. 2023
Een Yesty cadeaubon inwisselen voor geld? Zo doe je dat!

Yesty is een cadeaubon die bedrijven aan hun werknemers of klanten cadeau kunnen doen. Zo kunnen de ontvangers zelf een winkel uitkiezen waar ze iets willen kopen. Misschien heb jij zo’n cadeaubon ontvangen – op zich een prima cadeau, maar misschien heb je nóg liever gewoon geld. Wissel.nl biedt je de mogelijkheid om je Yesty cadeaubon om te toveren naar direct geld op je rekening! Dan kun je helemaal zelf bepalen waar je het cadeau aan wilt uitgeven.

Cadeaubonnen die wij innemen verkopen we met korting in onze webshop. Omdat een Yesty cadeaubon geactiveerd kan zijn en daarmee gekoppeld aan een persoon (waardoor wij hem niet meer kunnen doorverkopen) is het helaas niet mogelijk om deze rechtstreeks in te wisselen via ons inwisselformulier. Echter kun je hem via Yesty eerst omzetten naar een cadeaubon die je wél rechtstreeks bij ons kunt omwisselen. Hoe je dat precies doet? We leggen het je hieronder uit! Het kost slechts een paar minuten om te regelen – en dan heb je dezelfde dag nog het geld op je rekening staan.

Heb je al een Yesty account en/of je cadeaubon al toegevoegd aan je account? Ga dan direct naar stap 2. 

Stap 1 – Koppel je cadeaubon aan een Yesty account

Om jouw Yesty cadeaubon te kunnen besteden moet je hem eerst registeren in een account. Hoe je dit doet hangt af van of je een digitale of een fysieke Yesty cadeaubon hebt ontvangen.

  1. Digitaal: klik op de link die je via een email hebt ontvangen en volg de stappen.
  2. Fysiek: ga naar yesty.nl en voer het kaartnummer en de security code in. Deze nummers kun je op de achterkant van je Yesty cadeaubon vinden.

In beide gevallen word je vervolgens gevraagd een account aan te maken bij Yesty (of in te loggen indien je al een Yesty account hebt). Hierna wordt de cadeaubon aan jouw account gekoppeld. Je kunt in je account ook zien hoeveel saldo er op jouw Yesty cadeaubon staat.

Stap 2 – Bestel bij Yesty een Bol.com, Wehkamp of Bijenkorf cadeaubon

Wanneer je eenmaal bent ingelogd in je Yesty account en je cadeaubon is geactiveerd, dan kun je een nieuwe cadeaubon bestellen. Wij raden aan een cadeaubon van Bol.com, Wehkamp of Bijenkorf te kiezen. Dit zijn namelijk digitale cadeaubonnen, wat betekent dat je na het bestellen de cadeauboncodes direct in je mailbox ontvangt – en die dus gelijk bij Wissel.nl kunt omwisselen voor geld.

Selecteer de gewenste waarde van de cadeaubon, en klik op ‘bestellen’.

Bestel de gewenste cadeaubon in de Yesty webshop

Stap 3 – Wissel je nieuwe cadeaubon bij Wissel.nl

Nu heb je een cadeaubon die je wél direct bij ons kunt inwisselen! Ga naar het inwisselformulier op onze website, en selecteer het merk van de cadeaubon die je hebt besteld (in het onderstaande voorbeeld is dit Bol.com).

Selecteer in het inwisselformulier de cadeaubon die je wilt inwisselen

Vul vervolgens de waarde in van je cadeaubon, en je naam en emailadres. Klik daarna op ‘doe mij een bod!’ Op het volgende scherm kun je kiezen of je je cadeaubon wilt inwisselen voor geld (uitbetaald op je rekening), of omruilen naar tegoed van een ander merk. Vul als laatste je gegevens in en klik op ‘Ja, ik wil inwisselen!’ om ons bod te accepteren.

Nu moeten wij nog de gegevens van de cadeaubon ontvangen. Wij betalen pas uit na ontvangst van deze gegevens. Je hebt altijd een kaartnummer nodig en voor sommige merken ook een pincode. Deze gegevens vind je in de mail die je van Tintelingen hebt ontvangen.

Stap 4 – Uitbetaling

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol jouw Yesty cadeaubon omgewisseld voor geld! Heb je dit vóór 15:00 gedaan? Dan garanderen wij dezelfde dag nog het geld op je rekening – ook in het weekend!

Andere (keuze)cadeau inwisselen voor geld?

In dit artikel staat omschreven hoe je specifiek een Yesty cadeaukaart kunt inwisselen voor geld, maar misschien heb je via een andere leverancier een (keuze)cadeau van je werkgever ontvangen. Bijvoorbeeld via Zaakado of Tintelingen. Vaak kun je deze ook inwisselen voor geld! Bij vrijwel alle leveranciers zijn namelijk cadeaubonnen een optie om te bestellen – en die cadeaubonnen kun je dan bij Wissel.nl weer omzetten naar geld op je rekening.

Vragen?

Is er iets niet helemaal duidelijk, of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. We staan 7 dagen per week voor je klaar! Per email kun je ons van 08:00 – 21:00 bereiken, en telefonisch tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag).